خیالپردازی شهوانی
خیالپردازی شهوانی (به انگلیسی: Sexual Fantasy) افکار، رؤیاها و داستانهایی هستند که با یک محتوای جنسی در ذهن فرد شکل میگیرند.
۱ میزان بروز خیالپردازی شهوانی
۲ مضمون خیالپردازی شهوانی
۳ کارکرد خیالپردازی شهوانی
۴ ادیان
۴.۱ مسیحیت
۴.۲ اسلام
۵ پانویس
۶ جستارهای وابسته
میزان بروز خیالپردازی شهوانی
خیالپردازیهای شهوانی پدیدهای کاملاً متداول هستند.
[۱] طی تحقیقی مشخص شد که تنها ۷٪ از زنان مورد مطالعه هرگز رؤیاها یا تخیلات جنسی را تجربه نکردهاند.
[۲] پیشتر کینزی نیز دریافته بود که ۸۴٪ از مردان و ۶۷٪ از زنان مورد مطالعهٔ او دست به خیالپردازی جنسی زدهاند. محققان دیگر نیز میزان گستردگی تخیلات جنسی را مورد پژوهش قرار دادهاند. برای مثال:
«سو» با مطالعه بر روی دانشجویان دریافت که ۶۰٪ از مردان و زنان در طی آمیزش جنسی دست به خیالپردازی جنسی زدهاند.
[۳]کریپالت و همکارانش گزارش کردند که ۹۴٪ از زنانِ مورد مطالعهٔ آنان در زندگی جنسی خود به خیالپردازی میپردازند.
[۴]همچنین زیمر و همکارانش دریافتند که ۷۱٪ از مردان و ۷۲٪ از زنانِ مورد مطالعهٔ آنان در طی انجام آمیزش دست به خیالپردازی جنسی زدهاند.
[۵]علاوهبراین مسترز، جانسون و کُلُدنی گزارش کردند که ۸۶٪ از زنانِ مورد مطالعهٔ آنان تخیلاتِ جنسی را تجربه کردهاند.
[۶]البته اکثر مطالعات حاکی از آن است که در مجموع مردان بیش از زنان دست به خیالپردازی جنسی میزنند.
[۷]مضمون خیالپردازی شهوانی
اگرچه مضمون خیالپردازی شهوانی در میان مردان و زنانِ همجنسگرا و دگرجنسگرا بسیار متنوع است، با این حال برخی از تخیلات رایج عبارتند از سکس دهانی– جنسی، وسوسهانگیز بودن نزدِ دیگران و انجام سکسِ زوری. همچنین از دیگر تخیلات جنسی مشترک میتوان به سکسِ گروهی، سکس با شخصیتهای مشهور، رفتارهای وسوسهانگیز (مانند سَرَک کشیدن و دیدنِ دیگران در حال انجام فعالیت جنسی) و آزارگری–آزارخواهی جنسی اشاره کرد. در سال ۱۹۹۵ مطالعهای جامع صورت گرفت که طی آن بیش از ۲۰۰ مطالعهٔ انجام شده در زمینهٔ تخیلات جنسی مورد بازنگری قرار گرفتند. نتایج این مطالعه نشان داد که خیالپردازی شهوانی موردپسندِ زنان عبارتند از انجامِ سکس با مردی غیر از شریک جنسیشان، سکس با یک شخصیتِ مشهور، وسوسهانگیز بودن برای پسران بالغ، و سکس با مردان مسن؛ از سوی دیگر مشخص شد که تخیلات جنسی موردپسندِ مردان عبارتند از مشاهدهٔ زنان در حالت لخت، انجام سکس با زنی غیر از شریک جنسیشان، فعالیت جنسی با شریکهای جنسی متعدد، و اعمال زور و قدرت برای شکستن مقاومت زنان جهتِ انجام سکس با آنان.
[۸]کارکرد خیالپردازی شهوانی
تخیلاتِ جنسی بهخودیخود منبعی لذتبخش بوده و میتوانند سطح تحریکِ جنسی را افزایش دهند.
[۹]همچنین، تخیلات جنسی این امکان را به فرد میدهند تا هر نوع فعالیت جنسی را بدون ترس و نگرانی از نحوهٔ قضاوت دیگران تجربه کند. به عبارت دیگر، تخیلات جنسی این امکان را فراهم میکنند تا فرد با احساساتِ جنسیاش بدون عمل به آنها آشنا شود.
علاوه بر این، مطالعاتی وجود دارد که نشان میدهد تخیلات جنسی میتوانند برای غلبه بر اضطرابِ جنسی مؤثر باشند.
[۱۰] از اینرو، بسیاری از متخصصانِ اختلالات جنسی بر استفاده از خیالپردازی جنسی برای درمان اختلالهای جنسی تأکید میورزند. در واقع مشخص شدهاست که سطح پایینِ تحریکپذیریِ جنسی در برخی از زنان با فقدانِ خیالپردازی جنسی در آنان همبستگی دارد.
[۱۱]تخیلات جنسی این امکان را به فرد میدهند تا بر تجربهٔ جنسی خود افزوده و از این طریق اعتمادبهنفس خود را افزایش دهد.
از سوی دیگر، تخیلات جنسی این امکان را برای فرد فراهم میکنند تا دست به انجامِ فعالیتهای جنسی بزند که هرگز مایل نیست در عالمِ واقعیت آنها را تجربه کند. برای مثال، اگرچه برخی از زنان در مورد «سکس زوری» (اعمال زورِ شریک جنسی برای انجام سکس) خیالپردازی میکنند، با این حال تعداد زنانی که خواهان بهواقعیت پیوستن این تخیل هستند فوقالعاده اندک است (در مورد «تخیل سکس زوری» فرضیهای وجود دارد. برخی از محققان بر این باورند که تخیلات مکرر زن دربارهٔ سکس زوری ناشی از تمایل زنان جهت دستیابی به قدرت نفوذ بیشتر در جامعهاست؛ از اینرو، آنان خیالپردازی میکنند که آنچنان مطلوب و شهوتانگیز هستند که هیچ مردی تاب مقاومت در برابر جذابیت جنسی آنان را ندارد.[۸] اگرچه هانت (۱۹۷۴) دریافت که تخیلِ سکس زوری در میان زنان دو برابرِ مردان است، وی دریافت که ۱۰٪ از مردان نیز تخیلاتی در زمینهٔ تسلیمشدن در برابر اِعمال زورِ شریک جنسیشان دارند.
فرد با استفاده از تصویرسازی ذهنی میتواند آن دسته از موقعیتهای جنسی را تجربه کند که با هنجارها یا قوانین اجتماعی همخوانی ندارند.
[۱۲] تخیلاتِ جنسی این امکان را به فرد میدهند تا سرکشترین خواستهها و رویاهای جنسیاش را بدون آسیب رساندن به خودش و دیگران تجربه کند. برای مثال، فرد ممکن است دربارهٔ جذابیتهای تجربهٔ جنسی با یک حیوان کنجکاو باشد یا مایل باشد با معشوقهٔ فردی دیگر به فعالیت جنسی بپردازد؛ چنانچه هنجارهای جامعه این اجازه را به فرد نمیدهند وی میتواند از طریق خیالپردازی کردن در مورد این موقعیتها موجب کاهش تنشهای جنسی خویش در این زمینه شود. تخیلاتی از این دست تا هنگامی که صورتی وسواسگونه به خود نگیرند سالم هستند. با این حال دیدگاهی وجود دارد مبنی بر اینکه خیالپردازی جنسی اساساً رفتاری ناسالم است. برای مثال، آپفلبام (۱۹۸۰) بر این باور است که چنانچه فرد در طی فعالیت جنسی با شریک جنسیاش دست به خیالپردازی جنسی بزند، این رفتار میتواند میزان اعتماد و صمیمیتِ موجود در رابطهٔ عاطفی– جنسی را کاهش دهد. با این حال عدهٔ بسیار معدودی از محققان (مانند: Hollender, 1970; Shainess & Greenwald، ۱۹۷۱) با آپفلبام همنظر هستند. بهطورکلی نگرش غالب در میان محققان این است که تا هنگامی که فرد وسواس و اجباری برای انجام خیالپردازی جنسی احساس نکند این نوع خیالپردازیها سالم بوده و میتواند کیفیت روابط جنسی را افزایش دهد.
[۱۳]ادیان
مسیحیت
عیسی مسیح به پیروان خود (مسیحیان) توصیه میکند: «موسی بن عمران به شما دستور داد زنا نکنید، اما من به شما سفارش میکنم فکر زنا را هم نکنید، زیرا کسی که به زنا بیندیشد، مانند کسی است که در اتاق زیبا و رنگ آمیری شدهای، آتش روشن کند. در این صورت هر چند ممکن است خانه در آتش نسوزد، لکن دست کم دود آن را سیاه و خراب میکند». (۹(
اسلام
علی ابن ابی طالب، نخستین پیشوای شیعیان به مسلمانان میگوید: «من کثرفکره فی المعاصی دعته إلیها؛ (۸) کسی که در مورد گناهان زیاد فکر کند، گناهان او را به سوی خود میکشند».
برخی از احکام شرعی مرتبط با خیالپردازیهای جنسی از این قرارند:
به نظر آیتالله خامنهای، فکر شهوانی اگر نسبت به همسر باشد، در صورتی که با قصد خروج منی نباشد و منی هم خارج نشود، اشکال ندارد، ولی فکر شهوانی نسبت به نامحرم بنابراحتیاط جایز نیست. هم چنین دست ورزی با خود و تحریک شهوانی جایز نیست. (۱(
به نظر آیتالله سیستانی این کار اگر موجب گناه نشود حرام نیست ولی احتیاط نمودن بهتر است.
این نوشتار به هیچ منبع و مرجعی استناد نمیکند. لطفاً با افزودن یادکرد به منابع قابل اعتماد برطبق اصول تأییدپذیری و شیوهنامهٔ ارجاع به منابع، به بهبود این نوشتار کمک کنید. مطالب بدون منبع ممکن است به چالش کشیده و حذف شوند.
به نظر آیتالله تبریزی، مجرد فکر کردن حرمتی ندارد. (۳(
به نظر آیتالله گلپایگانی، فرد باید سعی کند که این افکار را از خود دور کند به واسطه مشغول کردن خود به کاری یا فکری دیگر؛ بنابراین از دست زدن به بدن و تحریک جنسی نیز باید خودداری شود. (۴(
فرهنگ فارسی
دهخدا
فانتزی. [ ت ِ ] (فرانسوی، اِ) خیال. وهم. تصور. || هوی. هوس. بلهوسی. || میل. خواست. خواهش طبع. تفنن. (فرهنگ فرانسه ٔ نفیسی ). در تداول عامه ٔ روزنامه های امروز نوشته ای را گویند که پایبند اصول خاص یک سبک نباشد و نویسنده آن را برای تفنن و تفریح نوشته باشد.
فانتزی
خیال، وهم، تصور، هوی وهوس، ذوق، تفنن، تجمل، چیزهای تجملی
) اسم ) ۱ - خیال تصور ۲ - هوی هوس ۳ - تفنن ۴ - نوشتهای که پای بند اصول خاص یک سبک نباشد و ناشی از تصورات نویسنده و برای تفنن نوشته شده باشد . ۵ - آهنگی بی قاعده و آزاد که مبین اوهام و تخیلات آهنگ ساز باشد . گاهی ممکن است فانتزی داستان یا موضوعی را شرح دهد مانند فانتزی دن کیشوت اثر اشتراوس .
دگرش فانتزی
[fantasy variation] [موسیقی] نوعی دگرش که فقط عناصر اصلی خصوصاً انگاره های لحنی درون مایه را در بر می گیرد و سبب بسط آنها میشود
دگرۀ فانتزی
[fantasy variation] [موسیقی] مبدلی که در آن آهنگ ساز نسبت به سایر انواع مبدل ها از آزادی عمل بیشتری در تغییر تم (theme) برخوردار است.
فرهنگ معین
فانتزی
)نْ تِ) [ فر. ] (اِ.) ۱ - خیال، وهم . ۲ - ذوق، تفنن . ۳ - تجملی، زیبا.
فرهنگ فارسی عمید
فانتزی
۱. [عامیانه] غیر لازم و تجملی: لباس فانتزی.
۲. [عامیانه] غیر جدی.
۳. [عامیانه] بدیع و جالب، نوظهور.
۴. (ادبی) نوعی داستان کوتاه تخیلی که در آن از جنبه های خنده دار و نامعقول زندگی سخن گفته شود.
۵. (هنر) ویژگی اثر هنری برخاسته از تخیل و بدون هیچ گونه قید و بند و وابستگی به سبْک و فرم.
۶. [عامیانه] ویژگی نوعی نان غیرسنتی.
۷. (موسیقی) ویژگی قطعۀ موسیقی ای که به فرم پایبند نیست.
فانتزی
1 تفنن، هوس 2 خیالی، غیرواقعی 3 شیک، لوکس
معنی این واژه در بانک های دیگر
فانتزی (فرهنگ معین): (نْ تِ) [ فر. ] (اِ.) 1 - خیال ، وهم . 2 - ذوق ، تفنن . 3 - تجملی ، زیبا.
فانتزی (لغت نامه دهخدا): فانتزی . [ ت ِ ] (فرانسوی ، اِ) خیال . وهم . تصور. || هوی . هوس . بلهوسی . || میل . خواست . خواهش طبع. تفنن . (فرهنگ فرانسه ٔ نفیسی ). در تداول عامه ٔ روزنامه های امروز نوشته ای را گویند که پایبند اصول خاص یک سبک نباشد و نویسنده آن را برای تفنن و تفریح نوشته باشد.
فانتزی (فارسی به عربی): خیال
فانتزی (فرهنگ عمید(:
۱. [عامیانه] غیر لازم و تجملی: لباس فانتزی.
۲. [عامیانه] غیر جدی.
۳. [عامیانه] بدیع و جالب؛ نوظهور.
۴. (ادبی) نوعی داستان کوتاه تخیلی که در آن از جنبههای خندهدار و نامعقول زندگی سخن گفته شود.
۵. (هنر) ویژگی اثر هنری برخاسته از تخیل و بدون هیچگونه قید و بند و وابستگی به سبْک و فرم. ...ادامه مطلب...
فانتزی (حل جدول): شیک
فانتزی (فرهنگ فارسی هوشیار): وهم و خیال، تصور، هوی، هوس، چیزهای تجملی
فانتزی (اصطلاحات سینمایی): نوعی فیلم که رویدادهای آن گویی درعالم خیال می گذرد وتماشاگر درعین باور کردن فیلم، آن را ازعالم واقع جدا می داند. فیلمهای فانتزی انواع مختلف از فیلمهای انیمیشن گرفته تا علمی- تخیلی دارند. آغازگر فیلمهای فانتزی را « ژرژ ملیس » ( پدرتروکاژهای سینمایی ) می دانند .اخیرا فیلمهای فانتزی با دستیابی به اوج تکنیکی توانسته اند گی
فانتزی (فرهنگ معین): (نْ تِ) [ فر. ] (اِ.) 1 - خیال ، وهم . 2 - ذوق ، تفنن . 3 - تجملی ، زیبا.
فانتزی (لغت نامه دهخدا): فانتزی . [ ت ِ ] (فرانسوی ، اِ) خیال . وهم . تصور. || هوی . هوس . بلهوسی . || میل . خواست . خواهش طبع. تفنن . (فرهنگ فرانسه ٔ نفیسی ). در تداول عامه ٔ روزنامه های امروز نوشته ای را گویند که پایبند اصول خاص یک سبک نباشد و نویسنده آن را برای تفنن و تفریح نوشته باشد.
فانتزی (فارسی به عربی): خیال
فانتزی (فرهنگ عمید(:
۱. [عامیانه] غیر لازم و تجملی: لباس فانتزی.
۲. [عامیانه] غیر جدی.
۳. [عامیانه] بدیع و جالب؛ نوظهور.
۴. (ادبی) نوعی داستان کوتاه تخیلی که در آن از جنبههای خندهدار و نامعقول زندگی سخن گفته شود.
۵. (هنر) ویژگی اثر هنری برخاسته از تخیل و بدون هیچگونه قید و بند و وابستگی به سبْک و فرم. ...ادامه مطلب...
فانتزی (حل جدول): شیک
فانتزی (مترادف و متضاد زبان فارسی): 1 تفنن، هوس 2 خیالی، غیرواقعی 3 شیک، لوکس
فانتزی (فرهنگ فارسی هوشیار): وهم و خیال، تصور، هوی، هوس، چیزهای تجملی
فانتزی جنسی یعنی چه؟
در زنان بیشتر است یا مردان؟
فانتزی جنسی به اعمال و رفتاری گفته می شود که، در مورد رابطه جنسی در ذهن افراد شکل می گیرد. این اعمال و رفتار بیشتر جنبه روانی دارد.
فانتزی جنسی به اعمال و رفتاری گفته می شود که، در مورد رابطه جنسی در ذهن افراد شکل می گیرد. این اعمال و رفتار بیشتر جنبه روانی دارد. در علم سکسولوژی به فانتزی های جنسی، فیتیش می گویند که، در هر فرد به یک شکلی دیده میشود. معنی ساده ترش می شود، تفکراتی که مردان و زنان را تحریک می کند تا در رابطه جنسی آنها را به کار بگیرند. بعضی از خانم ها از تفکرات فانتزی که همسرشان نسبت به مسائل مختلف دارند، گله می کنند، اما این تفکرات تا آنجا که به کسی ضربهای وارد نکند، مشکلی ندارد. دکتر شیخ الاسلامی توضیحات و تعاریفی در این خصوص دارد که، در ادامه آنها را می خوانید.
اینکه مردی فانتزی جنسی داشته باشد، چیز بدی است؟
داشتن فانتریهای جنسی چیز غیر طبیعی و عجیبی نیست و هر کسی میتواند فانتزی جنسی داشته باشد. گاهی اوقات تصورات فانتزیایی در ذهن اشخاص وجود دارد که برای خودشان و اطرافیان شان خطرآفرین است، در این موارد می شود با مداخله پزشکی و روانشناسی این مسائل را حل کرد، اما هر فانتزی به نوبه خودش مشکل آفرین نیست. در ضمن، این مسئله فقط مختص به مردها نیست، بعضی از زنان هم فانتزیهای جنسی دارند.
چطور می شود این فانتزیها را مطرح کرد تا مشکلی پیش نیاید؟ اگر همسرمان بفهمد چه فانتزیهایی داریم چه احساسی پیدا میکند؟
لزومی ندارد این مسائل را با همسرمان در میان بگذاریم، این تصورات در ذهن خودمان است و نمود بیرونی ندارد که لازم باشد برای کسی توضیحش بدهیم و بگوییم الان در سرمان چه می گذرد. می توانیم آنها را در سر خودمان نگه داریم و به واسطه اش از رابطهای که داریم لذت ببریم. گاهی اوقات در رابطه جنسی بهتر است دیوار حیا را کوتاه کنیم و درباره رابطه مان حرف بزنیم. این کار ممکن است به رابطه جنسی ما در مواقعی کمک کند. اگر هم همسری متوجه این فانتزیها شد، نباید فکر کند همسرش به فساد افتاده یا از زندگی جنسی شان ناراضی است و مسائلی از این دست.
چرا بعضی افراد از تصورات و فانتزیهای جنسی بیشتر لذت میبرند تا رابطه واقعی؟
اینطور نیست که آنها از فانتزی شان لذت می برند و رابطه جنسی شان اصلا برایشان مهم نیست. برعکس، آنها برای تحریک بیشتر و لذت مضاعف بردن از رابطه جنسیشان این فانتزیها را در سر می پرورانند.
تعریف فانتزی جنسی فانتزی جنسی به اعمال و رفتاری گفته می شود که، در مورد رابطه جنسی در ذهن افراد شکل می گیرد.
در علم سکسولوژی به فانتزی های جنسی، فیتیش می گویند که در هر فرد به شکلی دیده می شود. فانتزی جنسی یعنی تفکراتی که مردان و زنان را تحریک می کند تا در رابطه جنسی آن اعمال و رفتار را بکار بگیرند. اما آیا داشتن فانتزی جنسی بد است؟
فانتزی جنسی به اعمال و رفتاری گفته می شود که، در مورد رابطه جنسی در ذهن افراد شکل می گیرد. این اعمال و رفتار بیشتر جنبه روانی دارد. در علم سکسولوژی به فانتزی های جنسی، فیتیش می گویند که، در هر فرد به یک شکلی دیده می شود. معنی ساده ترش می شود، تفکراتی که مردان و زنان را تحریک می کند تا در رابطه جنسی آنها را به کار بگیرند.بعضی از خانم ها از تفکرات فانتزی که همسرشان نسبت به مسائل مختلف دارند، گله می کنند، اما این تفکرات تا آنجا که به کسی ضربه ای وارد نکند، مشکلی ندارد. دکتر شیخ الاسلامی توضیحات و تعاریفی در این خصوص دارد که، در ادامه آنها را می خوانید.
اما تا چه اندازه متحوی اصلی یک فانتزی جنسی اهمیت دارد؟
بسیاری درمانگران جنسی اعتقاد دارند که این مسئله تازمانیکه برای زوج حین رابطهجنسی مفید باشد، اشکالی ندارد.
دکتر شوارتز در مصاحبهای میگوید، «اگر مردی در رابطهجنسی با همسر خود، تحریکپذیری خود را از دست بدهد و برای برگرداندن آن از یک فانتزی کمک بگیرد و بعد برای تمرکز بر عشقبازی خود با همسرش آن را فراموش کند، دیگر مهم نیست که آن فانتزی چه بوده است. مهم این است که تمرکز او دوباره به عشقبازی خود معطوف شود و بتواند صمیمیت بین زوج را بالا ببرد. اما اگر این فانتزی در تمان طول رابطه در ذهن او بماند، میتواند فاصله بین زوج را بیشتر کند.»
برنارد آپفلبام، مدیر گروه سکسدرمانی دانشگاه برکلی میگوید، «برای دریافت فقدانهای جنسی فرد در رابطهجنسی خود، خیلی مهم است که به محتوی یک فانتزی جنسی در طول عشقبازی توجه شود.»
او میگوید، «مثلاً ممکن است مردی بگوید که در طول عشقبازی با همسر خود فلان هنرپیشه را در بیکینی تصور کرده است. در نگاهی دقیقتر، چیزی که اهمیت بیشتری دارد رویکرد آن هنرپیشه است:
بدون هیچ خردهگیری و تسلیمگونه با آن مرد تحریک شده است. این میتواند پیامی باشد که نشاندهنده چیزی است که در همسر خود نمییابد. از این میتواند برای درمان آن زوج استفاده کرد.»
دکتر شوارتز میگوید، «یک فانتزی جنسی میتواند ابزار سنجش بالینی از مشکلات و دشواریهای یک فرد در ایجاد صمیمیت و نزدیکی احساسی باشد.» او اعتقاد دارد حدود یک سوم از زنان سابقه نوعی آسیب جنسی داشتهاند و درنتیجه آن، حین عشقبازی با شریکجنسی خود، احساساتشان را از اعمالشان جدا میکنند. این مسئله گاهی اوقات شکل یک فانتزی جنسی به خود میگیرد که فاصله روانی بین زوج ایجاد میکند.
اینکه مردی فانتزی جنسی داشته باشد، چیز بدی است؟
داشتن فانتری های جنسی چیز غیر طبیعی و عجیبی نیست و هر کسی می تواند فانتزی جنسی داشته باشد. گاهی اوقات تصورات فانتزیایی در ذهن اشخاص وجود دارد که برای خودشان و اطرافیان شان خطرآفرین است، در این موارد می شود با مداخله پزشکی و روانشناسی این مسائل را حل کرد، اما هر فانتزی به نوبه خودش مشکل آفرین نیست. در ضمن، این مسئله فقط مختص به مردها نیست، بعضی از زنان هم فانتزی های جنسی دارند.
چطور می شود این فانتزی ها را مطرح کرد تا مشکلی پیش نیاید؟ اگر همسرمان بفهمد چه فانتزیهایی داریم چه احساسی پیدا میکند؟
لزومی ندارد این مسائل را با همسرمان در میان بگذاریم، این تصورات در ذهن خودمان است و نمود بیرونی ندارد که لازم باشد برای کسی توضیحش بدهیم و بگوییم الان در سرمان چه می گذرد. می توانیم آنها را در سر خودمان نگه داریم و به واسطه اش از رابطه ای که داریم لذت ببریم. گاهی اوقات در رابطه جنسی بهتر است دیوار حیا را کوتاه کنیم و درباره رابطه مان حرف بزنیم. این کار ممکن است به رابطه جنسی ما در مواقعی کمک کند. اگر هم همسری متوجه این فانتزی ها شد، نباید فکر کند همسرش به فساد افتاده یا از زندگی جنسی شان ناراضی است و مسائلی از این دست.
چرا بعضی افراد از تصورات و فانتزیهای جنسی بیشتر لذت میبرند تا رابطه واقعی؟
اینطور نیست که آنها از فانتزی شان لذت می برند و رابطه جنسی شان اصلا برایشان مهم نیست. برعکس، آنها برای تحریک بیشتر و لذت مضاعف بردن از رابطه جنسیشان این فانتزی ها را در سر می پرورانند.
فانتزی جنسی یعنی..... در زنان بیشتر است یا مردان؟
فانتزی جنسی به اعمال و رفتاری گفته می شود که، در مورد رابطه جنسی در ذهن افراد شکل می گیرد. این اعمال و رفتار بیشتر جنبه روانی دارد. در علم س.ک.سولوژی به فانتزی های جنسی، فیتیش می گویند که، در هر فرد به یک شکلی دیده می شود. معنی ساده ترش می شود، تفکراتی که مردان و زنان را تحریک می کند تا در رابطه جنسی آنها را به کار بگیرند.بعضی از خانم ها از تفکرات فانتزی که همسرشان نسبت به مسائل مختلف دارند، گله می کنند، اما این تفکرات تا آنجا که به کسی ضربه ای وارد نکند، مشکلی ندارد.
اینکه مردی فانتزی جنسی داشته باشد، چیز بدی است؟
داشتن فانتری های جنسی چیز غیر طبیعی و عجیبی نیست و هر کسی می تواند فانتزی جنسی داشته باشد.
گاهی اوقات تصورات فانتزی ایی در ذهن اشخاص وجود دارد که برای خودشان و اطرافیان شان خطرآفرین است، در این موارد می شود با مداخله پزشکی و روانشناسی این مسائل را حل کرد، اما هر فانتزی به نوبه خودش مشکل آفرین نیست. در ضمن، این مسئله فقط مختص به مردها نیست، بعضی از زنان هم فانتزی های جنسی دارند.
چطور می شود این فانتزی ها را مطرح کرد تا مشکلی پیش نیاید؟ اگر همسرمان بفهمد چه فانتزیهایی داریم چه احساسی پیدا میکند؟
لزومی ندارد این مسائل را با همسر در میان گذاشت، این تصورات در ذهن خودمان است و نمود بیرونی ندارد که لازم باشد برای کسی توضیحش بدهیم و بگوییم الان در سرمان چه می گذرد. می توانیم آنها را در سر خودمان نگه داریم و به واسطه اش از رابطه ای که داریم لذت ببریم. گاهی اوقات در رابطه جنسی بهتر است دیوار حیا را کوتاه کنیم و درباره رابطه مان حرف بزنیم. این کار ممکن است به رابطه جنسی ما در مواقعی کمک کند. اگر هم همسری متوجه این فانتزی ها شد، نباید فکر کند همسرش به فساد افتاده یا از زندگی جنسی شان ناراضی است و مسائلی از این دست.
چرا بعضی افراد از تصورات و فانتزیهای جنسی بیشتر لذت میبرند تا رابطه واقعی؟
اینطور نیست که آنها از فانتزی شان لذت میبرند و رابطه جنسی شان اصلا برای شان مهم نیست. برعکس، آنها برای تحریک بیشتر و لذت مضاعف بردن از رابطه جنسی شان این فانتزی ها را در سر می پرورانند.
نکته قابل تامل این است که همزمان با ابجاد تکانه های جنسی وایجاد تحولات درسن دبستان ...، ترجیحات جنسی فرد (S.e.x.u.a.l preferences) و خیال پردازی های جنسی (S.e.x.u.a.l fantasies) نیز در حال شکل گیری و بروز هستند. سرنخ اولیه اغلب این ترجیحات و خیال پردازی ها در رفتارهای دوران نوجوانی به وضوح دیده میشود
اگرچه ترجیحات جنسی (مثل ترجیحات غذایی یا دیگر ملاحظات سبک زندگی) از همین سنین کم در حال شکل گیری و بعضاً تثبیت هستند اما نباید فراموش شود که عناصر کاملاً ثابتی در زندگی جنسی فرد تلقی نمی شوند و بالاخره ممکن است در طول زمان و متناسب با تجارب فرد دستخوش تغییراتی شوند (چه در جهت تقویت و چه در جهت کم رنگ شدن(.
حال که این متغیر تبیین شد می توان درک بهتری از مفهوم F.e.t.i.s.h داشت. صرف نظر از تلقی های تاریخی از این واژه، این کلمه امروز عمدتاً نشان دهنده تمرکز تکانه های جنسی و برانگیزاننده فرد بر اشیاء و عناصر بی جان (مثلاً لباس زیر، کفش یا حتی اشیائی کاملاً غیرمرتبط با جنسینگی)، قسمت خاصی از بدن (مثلاً قسمت های مختلف اندام تحتانی، گوش ها و ...)، یا فعالیت جنسی خاصی (تحریک آلت با پا یا زدن ضربه به ناحیه باسن و ...) است. در حالی که این شرایط برای سال ها وضعیتی مردانه تلقی می شد، با متداول تر شدن ابراز محتوای تکانه های جنسی مشخص شده که زنان نیز می توانند چنین شرایطی را تجربه کنند اگرچه با شیوعی به مراتب کمتر.
خیالپردازی ها و ترجیحات جنسی نامتعارف در صورت علنی شدن تا همین چند دهه پیش به سرعت خوردن برچسب "انحراف" را برای فرد به دنبال داشت. حتی هنگامی که در طبقه بندی های تشخیصی و متون تخصصی استفاده از واژه هایی مثل Deviation و Perversion کنار گذاشته شد، هنوز عمده این موارد را در دسته ای از اختلالات تحت عنوان پارافیلیا (کژکامی یا دشکامی) قرار می دادند. فتیشیسم (F.e.t.i.s.h.i.s.m) که به غلط در بسیاری از متون، یادگارخواهی ترجمه شده است یکی از انواع این پارافیلیاها محسوب می شد.
طی چند دهه اخیر، فناوری ارتباطات و به ویژه فضای مجازی شواهدی را ارائه دادند که این ترجیحات جنسی نامتعارف، بعضاً چندان هم نامتعارف نیستند! اما طبیعی است که باید مرزی بین تمایلات و ترجیحات نامتعارف و آنچه اختلال یا Paraphilic Disorder تلقی می شود تعریف می شد. DSM 5 که حاوی ملاک های تشخیصی اختلالات روان پزشکی است به بالینگران کمک می کند تا علایق پارافیلیک را از اختلالات پارافیلیک (دشکامی ها) تفکیک کنند. تفکیک این دو موقعیت توسط درمانگر بسیار مهم است چون در صورت بی توجهی و عدم تسلط درمانگر به موضوع ممکن است با مداخلات یا اظهارنظرهای نسنجیده، زندگی جنسی زوج به شکل جدی مختل شود. شدت و تکرار غیرقابل مقاومت این تکانه های جنسی نامتعارف، ایجاد دیسترس برای فرد و برهم زدن موقعیت خانوادگی، اجتماعی و شغلی او، احتمال آسیب به خود فرد یا دیگری و محدوده زمانی حداقل 6 ماه برای این رفتارها از ملاک های اصلی تشخیص اختلالات پارافیلیک هستند.
این مطالعه توسط محققان انستیتو دانشگاه مونترال که وابسته به دانشگاه مونترال کادانا است انجام گرفته و بررسی هایی در مورد پارافیلیا و یا افکار و فانتزی های غیر معمول جنسی انجام داده اند.
نسخه پنجم از راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5) کتاب روانشناسان در شمال امریکا در این حیطه به فانتزی های غیر عادی اشاره دارد و سازمان بهداشت جهانی به غیر معمول بودن این فانتزی های ذهنی اشاره دارد.
نویسنده این مطالعه کریستین جویال می گوید: ما به طور بالینی می دانیم که این فانتزی های جنسی بیمار گونه شامل :
داشتن شریک جنسی بدون رضایت ، داشتن درد یا ایجاد درد در حین رابطه جنسی در خود فرد یا شریک جنسی در زندگی و یا کاملا بدون هیچ گونه رضایت است اما جدای از انها فانتزیهای غیر معمول چه هستند؟”
جویال و همکارانش به طور کلی برای پیدا کردن جواب این سوال یک نظرسنجی در میان مردم انجام دادند. شرکت کنندگان در این نظرسنجی 799 مرد و 718 زن ازمتوسط سن 30 سال بودند. پاسخ دهندگان ، برای توصیف تخیلات جنسی خود در پرسشنامه و جزئیات فانتزی مورد علاقه خود را درآن بیان کردند.
در این نظر سنجی نشان داده شد که ماهیت توهمات جنسی در جمعیت عمومی بسیار متنوع هستند و فقط چند فانتزی غیر معمول و نادر وجود داشت.
نتایج به تفاوت های قابل توجهی در چگونگی تفسیر فانتزی های جنسی بین زنان و مردان اشاره می کند.
وبا تجزیه و تحلیل اماری داده ها ، نشان داد ه شد که زنان بیشتر تمایل به مطیع بودن داشتند و آنها خیال بافی بیشتری در مورد شریک زندگی خود، دارند تا به مردان دیگر اما مردان گزارش کردند که فانتزی های جنسی آنها بیشتر خارج از روابط زناشویی شان می باشد .
یکی از غیر معمول ترین فانتزی های مردان در این مطالعه ، آمیزش مقعدی و تماشای شریک زندگی خود در رابطه جنسی با مرد دیگر بود.
مسائل بیولوژیکی افرادی که دچار پارافیلیا هستند تاحدی می تواند گویای پاسخ چنین رفتارها باشد.
اگر شما فانتزی جنسی غیرمعمول و یا مخرب دارید برای دچار نشدن به انحرافات جنسی لازم است که به فکر خودتان باشید و برای درمان اقدام نمایید
منبع:برگرفته از DSM5 و سری مقالات نوشته David storvn
پژوهشی درباره روابط جنسی در آلمان
آیا میدانید زنان و مردان آلمانی در طول عمر خود با چند نفر رابطه جنسی برقرار میکنند؟ رابطه خارج از زناشویی چقدر در این کشور متداول است؟ بیشترین سکس را کدام رده سنی دارد؟ نتایج پژوهشی در نشریه "پزشکان آلمان".
در نشریه "پزشکان آلمان" نتایج پژوهشی منتشر شده است که نشان میدهد مردهای آلمانی به گفته خودشان در طول عمر خود به طور متوسط با ۱۰ زن و زنان به گفته خودشان با ۵ مرد رابطه جنسی برقرار میکنند.
به باور پژوهشگرانی که در این زمینه تحقیق کردهاند هنوز در آلمان دادههای دقیقی وجود ندارد که گویای جوانب مختلف زندگی جنسی جمعیت این کشور باشد. نکتهای که از نظر محققان بهویژه به لحاظ پیشگیری از بیماریهای واگیردار یا درمان آنها مهم است.
در این پژوهش از ۲۵۲۴ نفر سوال شده که بالای ۱۴ سال سن دارند. این که آمار داده شده از سوی پژوهشگران این کار تحقیقی چقدر قابل اتکاء باشد، جای سوال است.
مثلا روشن نیست که چرا زنان این قدر تعداد کسانی را که با آنها رابطه جنسی داشتهاند، کمتر گفتهاند. قاعدتا تعداد شریک جنسی هر دو باید یکسان باشد. به عبارتی منطق حکم میکند که هردو جنس به طور متوسط تعداد مساوی شریک جنسی داشته باشند؛ البته در صورتیکه در هر رابطه جنسی فقط یک زن و یک مرد شریک هم بوده باشند.
بیشتر بخوانید:آموزش جنسی در مدارس آلمان
این که در نظرسنجیهایی در این زمینه معمولا ارقام واقعی گفته نمیشود، چیز جدیدی نیست. روانشناسان میگویند کسانی که مورد پرسش قرار گرفتهاند، کمی در پاسخهایشان دستکاری کردهاند. آرنه دکر از دانشگاه هامبورگ معتقد است که دلیل غلو کردن بعضی مردها این است که تصور میکنند اگر تعداد زنانی را که با آنها رابطه جنسی داشتهاند، بیشتر از واقعیت بگویند، جذابتر به شمار میروند و اعتبار اجتماعی بالاتری پیدا میکنند.
البته یکی از دلایل این اختلاف در تعداد پارتنر این است که هشت درصد مردهایی که مورد سوال قرار گرفتهاند، به روسپیخانه هم سر زدهاند. آنها به طور متوسط با چهار زن روسپی رابطه جنسی داشتهاند. نتایج این تحقیق تحت تاثیر این هم میتوانسته باشد که در میان زنان مورد پرسش واقع شده، شمار زنان روسپی کم یا صفر بوده است.
بیشترین فعالیت جنسی در کدام گروه سنی به چه شکل؟
نتایج تحقیق منتشر شده در نشریه "پزشکان آلمان" گوشههای دیگری از زندگی جنسی آلمانیها را هم نشان میدهد. جای تعجب نیست که بیشتر این زنان و مردان، به عبارتی ۸۸ درصد مردان و ۸۹ درصد زنان رابطه جنسی "عادی" یعنی واژینال داشتهاند. تمایل به رابطه جنسی دهانی در میان مردان ۵۶ درصد و در میان زنان ۴۸ درصد بوده است.
۱۹ درصد مردان به شکل فعال و ۴ درصد به شکل غیرفعال رابطه جنسی از راه مقعد داشتهاند و زنان ۱۷ درصد. همچنین ۸۶ درصد مردان و ۸۲ درصد زنان گفتهاند که به جنس مخالف تمایل دارند. پنج درصد مردان و هشت درصد زنان گفتهاند که با جنس موافق هم یک بار رابطه جنسی داشتهاند. برخی هم پاسخی به این سوال ندادهاند یا گفتهاند که به هیچکدام این دستهبندیها تعلق ندارند.
پژوهش یاد شده نشان میدهد که گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال بیشترین میزان رابطه جنسی را برقرار میکنند. در این سن مردان به طور میانگین ۶۰ بار در سال و زنان ۴۷ بار سکس دارند. آماری که با بالا رفتن سن به شدت افت میکند؛ مردهای بین ۵۰ تا ۵۹ سال ۳۴ بار و زنان تنها ۲۲ بار رابطه جنسی در سال برقرار میکنند.
بیشتر بخوانید:تحول در نگاه جامعه آلمان به سکس و روابط جنسی
رابطه جنسی خارج از زناشویی
آلمانیها در رابطه با شریک زندگیشان چقدر وفادار هستند؟ پژوهش نشان میدهد که از هر پنج مرد، یعنی ۲۱ درصد پرسش شوندگان یک بار با زن دیگری رابطه برقرار کردهاند. این رقم در میان زنان تنها ۱۵ درصد است.
۵۷ درصد پرسش شوندگان در رابطه دائمی با شریک زندگی خود هستند. ۷۶ درصد مطلقا از کاندوم در رابطه جنسی با همسر یا شریک زندگیشان استفاده نمیکنند. ۵۱ درصد زنان زیر ۵۰ سال از قرص ضد حاملگی یا راههای دیگر جلوگیری از بارداری استفاده میکنند. ۵ درصد از هیچ روشی استفاده نمیکنند چون میخواهند بچهدار شوند.
محققان نگران یک گروه کوچک (۲،۵ درصدی) هستند که در این پژوهش گفتهاند همزمان با افراد دیگری غیر از شریک زندگیشان رابطه جنسی دارند و معمولا از کاندوم استفاده نمیکنند. پژوهشگران این گروه را جزو دستهای میگذارند که هم برای خود و هم شریک زندگیشان ریسک بالایی در ابتلا به انواع بیماریهای جنسی از جمله ایدز یا سفلیس دارند. در عین حال که تعدد رابطه جنسی این دسته سه برابر بقیه است.
محققان این پژوهش به این گروه توصیه میکنند که در صورت عدم استفاده از کاندوم، به شکل مرتب آزمایش بدهند تا حتیالمقدور از گسترش بیماریهای مقاربتی جلوگیری کنند.
بیشتر بخوانید:انقلاب جنسی؛ رویدادی با پیامدهای پردامنه
در همین زمینه:
تحول در نگاه جامعه آلمان به سکس و روابط جنسی
بحث باز و صریح درباره سکس و مسائل جنسی در آلمان امروزه به امری عادی بدل شده است. نگاه آلمانیها به این مسائل و همچنین جنبههای اخلاقی سکس از جنگ جهانی دوم به این سو تغییر یافته و مرزها از نو تعریف شدهاند. (30.06.2015(
انقلاب جنسی؛ رویدادی با پیامدهای پردامنه
انقلاب جنسی در اروپا و آمریکا که از دهه ۱۹۶۰ به جریان افتاد به لحاظ نظری وعملی دارای پشتوانههای متفاوتی بود. جنبش ۱۹۶۸ این انقلاب را اوج و تحکیم بخشید.در دهههای اخیر نیز انقلاب جنسی با افت و خیز ادامه یافته است. (13.12.2013(
آموزش جنسی در مدارس آلمان
آموزش جنسی بخشی از درس بیولوژی در مدارس آلمان است و دانشآموزان به دور از تعلق قومی و یا مذهبی ملزم به شرکت در آن هستند. یکی از دبیران باتجربه بیولوژی در گفتوگو با دویچهوله از نحوه آموزش جنسی در مدارس این کشور میگوید. (16.12.2013(
این یک مقاله تخصصی و مرجع برای همکاران و متخصصین علم روانشناسی است.
اشراف و اطلاع قبلی از مباحث یاد شده در این مقاله الزامیست.
sadismمبحث بیماری ها و انحرافات جنسی مبحث گسترده ایست که علل ابتلای به آنرا میتوان در طیف گسترده ای از اختلالات هورمونی، مشکلاتدستگاه های عروقی و تناسلی تا ناراحتی های روحی و روانی جستجو کرد. اما از شایع ترین دلایل انحرافات و اختلالات جنسی وجود یک یا ترکیبی از ۹ بیماری شخصیتی ای است که میتواند فرد را مبتلا کند.
بیماری شخصیتی بیماری ای است که در آن فرد مبتلا قادر به تمایز حقیقت از باورها و اعتقادات خود نیست. افکار انتزاعی وی مسایل جنسی را نیز همچون دیگر مسایل زندگی خود در هاله ای از عقده های حقارت، کنترل، تصاحب، و هیجانات کاذب فرو می برد و با آن برخوردی غیر عرفی و معمول می کند. در نتیجه ی این انتزاعی کردن بر اساس عقده ها و هیجانات او، رفتارها جنسی وی عمدتا رفتارهایی آزارگرانه، تحمیلی و یکطرفه بوده و بر تنش رابطه و ایجاد نفرت در طرف مقابل می افزاید.
بعنوان مثال؛ بیماران شخصیتی عمدتا دچار بیش فعالی یا سردی مزاج در س*کس (Se*x)بوده و مانند دیگر روابط بین فردی خود قادر به نگه داشتن روال معینی در آن نیستند. حاصل این تمایلات افراطی و تفریطی، تحمیل شرایطی ناخوشایند و آزاردهنده و حتی دردناک و آسیب رساننده برای طرف مقابل است.
همچنین س*کس برای بیماران شخصیتی ملاکی اصلی برای تشخیص میزان وابستگی و پایداری فرد مقابل در رابطه است و هرگونه عدم تمکین و مقاومت فرد مقابل بدون توجه به شرایط جسمی و روحی او، بی وفایی و خیانت وی در رابطه محسوب می شود.
این درحالیست که بیماران شخصیتی خود هیچ وابستگی و پایداری جنسی ای در رابطه نداشته و خود را ملزم برعایت هیچ قانون و عرفی نمی دانند.
از آنجاییکه بیماران شخصیتی عمدتا ذهنی خراب، ظنین و تک بعدی به مسایل و روابط جنسی داشته وهمواره در این عذاب روحی و روانی بسر می برند که طرف مقابل در صدد شکستن تعهدات جنسی در رابطه بوده و باید از آن جلوگیری نمایند. تهمتِ داشتن روابط نامشروع به همسر و استفاده از ابزارهای استراق صمعی (شنودی) و بصری (دوربین) مخفی در خانه، اتومبیل و محل کار همسر در همین راستای کنترل، پیش گیری و افشای خیانت وی در رابطه است. در طول زمان و فرسایش روانی ای که در فرد مقابل ایجاد میکنند، باند های عاطفی رابطه بتدریج گسیخته شده و فرد مقابل ممکن است که بسوی دیگری متمایل شود که همین دلیلی برای اثبات شک ها و تردید های اولیه در بیماران شخصیتی می شود. بیماران شخصیتی از این موضوع غافلند که ناتوانی آنان و بی عاطفه بودنشان در رابطه از دلایل اصلی شکسته شدن تعهدات عاطفی و جنسی طرف مقابل بوده و خود آنان بیشترین سهم و تقصیر را دار هستند.
البته تعیین و تشخیص دلایل خیانت در یک رابطه، بحثی تخصصی است که مستلزم لحاظ کردن تربیت طرفین، سلائق جنسی، شرایط و موقعیت افرادِ در رابطه، محیط پیرامون، و وضعیت روحی آنهاست. در نتیجه نشانه گرفتن انگشت ملامت در مقصر کردن طرفین رابطه به خیانت بدون توجه به موارد روانشناختی فوق نه تنها کاری نابخردانه و عجولانه است، بلکه رفتاری کاملا عوامانه و یا از روی تحجر و عداوت می باشد.
رفتارهای مریض جنسی در بیماران شخصیتی
فرآیند انزال فرآیندی است پیچیده که علاوه بر سلامت دستگاه تناسلی فرد (نداشتن بیماری های قلبی و عروقی و دیابت) در حد بسیار قابل توجهی مرهون سلامت اعصاب و افکار وی می باشد. بیمار شخصیتی بصورت ژنتیک بنیه عصبی بسیار پایینی داشته که توان وی در کنترل احساسات او را محدود می سازد. بنابراین انزال در بیمار شخصیتی بسیار سریع اتفاق می افتد. بعلاوه بدلیل بی عاطفه بودن بیمار شخصیتی نسبت به همسر و ناتوانی در تجربه حقیقی ی لذت س*کس، ارضا فرد مقابل اولویتی اساسی محسوب نشده و دلیلی برای تاخیر در انزال حس نمی شود. فقط در زمانی که بیمار شخصیتی بدلیل کنترل و تصاحب و هیجانات فکری خود مبادرت به رابطه جنسی می نماید، توان جنسی وی بصورت معتاد گونه و تصاعدی بالا رفته و میتواند هم تاخیر در انزال داشته و هم به همان صورت اعتیادی با قدرت و زمان طولانی س*کس داشته باشد.
خود ارضایی نیز فرآیندی است که چه در افراد سالم و چه در افراد بیمار روحی و یا شخصیتی مشاهده می شود. طبق بسیاری از تحقیقات و مطالعات انجام شده و همچنین مشاهدات گزارش شده توسط والدین، حتی کودکان خردسال نیز چه در پسران و چه در دختران مبادرت به خود ارضایی می نمایند. درصد خود ارضایی در پسران و مردان بدلیل وجود هورمون تستسترون چندین برابر دختران و زنان بالغ است. تفاوت بیولوژیک و فیزیولوژیک مغزی در مردان و زنان نیز از علل تفاوت میزان خود ارضایی در بین دو جنس محسوب می شود. این باور وجود دارد که بیش از نود درصد مردان در مقطعی از زندگی خود خود-ارضایی کرده و یا بطور منظم مبادرت به این کار میکنند. این درصد با توجه به تفاوتهای یاد شده برای زنان شصت درصد می باشد. برعکس تفکر شایع، این توالی و شدت خود ارضایی نیست که میزان بیمار بودن فرد را مشخص کرده، بلکه دلیل و علت خود ارضاییست که شاخص بیماری در فرد محسوب می شود. وقتی فردی با وجود داشتن همسر و تمایل وی به س*کس، همچنان مبادرت به خود ارضایی کرده و از داشتن رابطه جنسی طفره میرود، در این حالت نگاه متخصص به وجود اختلالی در رابطه زوجین معطوف می شود. حال دلیل خود ارضایی می تواند ناتوانی طرفین در ایجاد و تطابق یک رابطه صحیح جنسی باشد و یا فرد خود ارضا گر دچار بیماری شخصیتی است.
پورنوگرافی (نگاه کردن به عکس و فیلم های جنسی(
اکثر مردان و خصوصا مردان جوان کنجکاوی ای عمومی در نگاه کردن به عکس ها و فیلم های لخت زنان و روابط جنسی بین زن و مرد دارند. زنان و دختران با کنجکاوی کمتری دنباله رو مردان در این رابطه می باشند. این کنجکاوی گاها با نگاه های دزدانه ای به جنس دیگر ارضا شده و گاها نیز با دیدن فیلم ها و عکس ها ارضا می شود. اما در بیماران شخصیتی پورنوگرافی اعتیادی است همچون دیگر اعتیاد های ویرانگر که موجب ناهنجار های خانوادگی و اجتماعی می گردد. فرد معتاد به پورنوگرافی بطوری منظم مشغول به جمع آوری آخرین عکسها و فیلم های پورنوگرافی است. چشمان وی زیبایی های طرف مقابل خود را نمی بیند و حتی نگاهی مقایسه گرانه به بدن او با بدنهایی دارد که در فیلم ها و عکس ها مشاهده می کند. س*کس با همسر در واقع به تحقق درآوردن فانتزی های وی با مدلهایی است که در عکسها و فیلمها دیده و رفتارهای جنسی وی نیز تقلیدی از رفتارهای دیده شده در فیلم هاست. او با همسر خود س*کس ندارد بلکه از بدن همسر برای فانتزی های خود استفاده میکند. بیمار معتاد به پورنوگرافی، با عکسها و فیلمها خود ارضایی میکند و حتی شایع است که کلا از رابطه جنسی با همسر امتناع کند. چه بسیار زنانی که بعد از ازدواج حتی تا سالها همچنان باکره بوده و یا کمتر از تعداد انگشتان دست از رابطه جنسی با همسر خود لذت برده باشند.
از شایع ترین رفتار های جنسی در بیماران شخصیتی خصوصا مردانِ مبتلا به بیماری شخصیتی، سادیسم یا آزارگری جنسی است. بیماران شخصیتی مرد همچون پارانویید ها و ضد اجتماعیها، از تحمیل رفتارهای ناخوشایند جنسی به همسر و ایجاد درد و تحقیر در وی بشدت لذت میبرند. بر اساس مشاهدات بالینی تقاضای س*کس از مقعد در بیماران پارانویید و ضد اجتماعی مرد بسیار بالا و شایع می باشد. دیدن آزار کشیدن زن (همسر) از اینگونه رابطه جنسی (مقعد) لذت و هیجان آنها را بالا برده و حس کنترل بیشتری در رابطه به آنها می دهد.
زنان مبتلا به بیماری شخصیت مرزی یا همان بُردرلاین نیز رفتارهای سادیسمی و بیشتر مازوخیزمی (آزارکشیدن) داشته و از کتک خوردن، خشونت و تجاوز شدن لذت می برند. متاسفانه بدلیل حیثیتی بودن موضوع، اغلب آزارهای جنسی، گزارش نشده و آمار دقیق و صحیحی از شدت و شیوع آن در دسترس نیست. اما سادیسم و مازوخیسم از بدترین حالات بیماری بوده و در دین اسلام نیز شدیدا منع شده است تا جایی که س*کس از مقعد از موارد قبول طلاق برای زن محسوب میشود.
بیماران شخصیتی با تمام تظاهری که به اصول اخلاقی و دینی جامعه دارند، افرادی هستند که قادر به تعهد و وفاداری در رابطه نیستند. اگرچه دلایل بسیار محکم و به نظر منطقی ای برای شکستن تعهد و بی وفایی خود به همسر و دیگران ارائه میکنند، اما حقیقت امر این است که این دلایل عمدتا سفسته و مغلطه گرایی بوده و تنها برای توجیه خیانت بیمار شخصیتی استفاده می شود. بیمار شخصیتی از س*کس استفاده ابزاری داشته و احراز و یا تمایل وی به خیانت تنها جنبه هیجان، کنترل، و ارضاء عقده های شخصیتی اوست. برای بیمار شخصیتی، وفاداری نه بدلیل عاطفه به همسر بلکه بدلیل ارزشهایی است که از عقده های وی ناشی می گردند. گرایش بیماران شخصیتی به روسپی گرایی یا عملی بوده و یا در ذهن خود مبادرت به داستان سازی و قصه پردازی در مورد افرادی میکنند که نمی توانند با آنها س*کس داشته باشند. این داستان سازی ها گاها بصورت انتقاد از رفتارهای فرد و غیبت از او نمود دارد که در ظاهر بیمار شخصیتی خود را نگران و خیر خواه وی معرفی می کند.